Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

3D Tv or Tv... Tragedy!


H 3D εικόνα υποβαθμίζει την ποιότητα... συμφωνούν όλοι!!!


Αν και πρώιμα... τα συμπεράσματα που προκύπτουν είναι καταλυτικά. Οι κατασκευαστές των LCD αναφέρουν τα μειονεκτήματα των Plasma (ακόμα και όταν κατασκευάζουν και οι ίδιοι Plasma τηλεοράσεις) και εκείνοι των Plasma τα μειονεκτήματα των LCD... κατά την απόδοση τρισδιάστατης εικόνας. Όμως και στις δύο περιπτώσεις ο κοινός παρανομαστής είναι ένας...
...Η υποβάθμιση της ποιότητας της εικόνας κατά την λειτουργία 3D.
Oι εταιρείες κατασκευής των LCD τηλεοράσεων ισχυρίζονται ότι υπάρχουν δύο σοβαρά μειονεκτήματα των Plasma τηλεοράσεων.
Το πρώτο έχει να κάνει με την μειωμένη φωτεινότητα η οποία έχει να κάνει με την πόλωση που χρησιμοποιούν τα γυαλιά με φωτοφράκτες. Οι LCD ήδη πολωμένες μεταφέρουν το 100% της φωτεινότητας τους, ενώ οι Plamsa μόλις το 50%.
Το δεύτερο αφορά στην μείωση της ανάλυσης χρώματος η οποία από τα 12bit πέφτει στα 6, αυξάνοντας το contouring και μειώνοντας την διαβάθμιση των χρωμάτων στα επίπεδα που υπήρχαν πριν από 5 χρόνια!
Οι εταιρείες τώρα κατασκευής Plasma τηλεοράσεων ισχυρίζονται ότι οι LCD υποφέρουν από το αυξημένο Crosstalk, το φαινόμενο blurring δηλαδή μεταξύ των δύο εικόνων για το κάθε μάτι.
Επίσης πιστεύουν ότι το Backlight Blinking το οποίο προέρχεται από την σάρωση του οπίσθιου φωτισμού, στην οποία τελικά υποκύπτουν όλοι, μειώνει κατά πολύ την ποιότητα της εικόνας.
Τα συμπεράσματα προκύπτουν... αξιωματικά....
Η εικόνα 3D έχει προβλήματα και φαντάζει επιεικώς ανώριμη να προσφέρει πέρα από τον τρισδιάστατο εντυπωσιασμό και την ζητούμενη ποιότητα.

Δηλαδή και οι δύο πλευρές η κάθε μία από την δική της οπτική γωνία... απαξιώνουν την νέα τεχνοτροπία της τηλεόρασης και εμείς δεν έχουμε παρά να τους πιστέψουμε...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου