Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Η Google πάει τηλεόραση


Είχε διαρρεύσει εδώ και καιρό μια φήμη που έφερε τη Google να έχει βάλει ως στόχο την τηλεόραση. Διαβάζαμε για συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες, όπως η Sony, αλλά τίποτα δεν επιβεβαιωνόταν. Ούτε ακούγαμε διαψεύσεις, πάντως. Το πλήρωμα του χρόνου ήρθε και η Google ανακοίνωσε τελικά τη Google TV, έχοντας στο πλευρό της εκπροσώπους από τη Sony, την Intel, τη Logitech, την Adobe και πολλούς άλλους.
Τι ακριβώς είναι η Google TV; Με πολύ απλά λόγια, είναι μια συσκευή που συνδέει την τηλεόραση στο Internet. Από εκεί και πέρα, ο χρήστης βλέπει τη γνωστή μηχανή αναζήτησης της Google και μπορεί να ψάξει για υλικό στο Internet ή να κάνει αναζητήσεις στον cable TV provider.
Δεν είναι, βέβαια, κάτι πρωτοφανές στην ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού. Έχουμε δει πολλές υπηρεσίες on demand τηλεόρασης, ωστόσο σε γενικές γραμμές αυτά τα πακέτα δεν έχουν καταφέρει να σπάσουν ταμεία. Η Google ελπίζει να έχει καλύτερη τύχη, πρώτον γιατί όλοι ξέρουν τη μηχανή αναζήτησης και δεύτερον γιατί συνεργάζεται με γίγαντες όπως η Logitech, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε περιφερειακά υψηλής ποιότητας και ευχρηστίας.
Η Google TV θα κάνει ντεμπούτο μέσα στους επόμενους μήνες. Η Sony έχει ήδη στα σκαριά μοντέλα τηλεοράσεων που θα ενσωματώνουν το νέο σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου