Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Ο πρώτος κλωνοποιημένος ταύρος για αρένα!


Σε κλωνοποίηση ενός ταύρου ταυρομαχιών προχώρησαν επιστήμονες, με επικεφαλής τον γενετιστή Βιθέντε Τόρεντ, στην πόλη Βαλένθια της βόρειας Ισπανίας, ενώ εντός των ημερών αναμένεται να γεννηθεί και δεύτερος κλωνοποιημένος ταύρος.
Το νεογέννητο, στο οποίο δόθηκε η ονομασία Γκοτ (γυαλί), ζυγίζει 25 κιλά και αποτελεί ακριβές αντίγραφο του μυώδους είδους που καλούνται να αντιμετωπίσουν τις αρένες οι ταυρομάχοι.
“Χρειάστηκαν τρία περίπου χρόνια ερευνών για να βρούμε έναν τρόπο να διατηρήσουμε τα πολύτιμα γονίδια του "πατρικού" ταύρου”, σημείωσε ο Βιθέντε Τόρεντ, επικεφαλής μιας 17μελούς ομάδας βιολόγων και κτηνιάτρων του Ιδρύματος Κτηνιατρικών Ερευνών της Βαλένθια και του Κέντρου Ερευνών "Πρίγκιπας Φίλιππος".
Εξέφρασε μάλιστα την ελπίδα πως ο “μαύρος” Γκοτ θα είναι εξίσου δυναμικός με το γενετικό πρόγονό του, ονόματι Βασίτο, από την Ανδαλουσία. Ο Βασίτο ήταν ταύρος εκλεκτής ράτσας που πέθανε το Μάρτιο του 2010.
Μετά από μακρά και δυναμική "σταδιοδρομία" στις αρένες, ο Βασίτο θεωρήθηκε ως ζώο ιδανικό για αναπαραγωγή.
Η κλωνοποίηση, σύμφωνα με τον Βιθέντε Τόρεντ, μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση ειδών που κινδυνεύουν με εξαφάνιση και για το λόγο αυτό αναμένεται να κλωνοποιήσει μελλοντικά τον απειλούμενο ιβηρικό λύγκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου