Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Λουκέτο σε 60 νυχτερινά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη


Για ένα μήνα ετοιμάζεται το υπουργείο Οικονομικών να κλείσει 60 γνωστά νυχτερινά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σε μία προσπάθεια να πατάξει τη φοροδιαφυγή, ενώ αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα και τα αποτελέσματα των ερευνών για τους 151 γιατρούς του Κολωνακίου, που δήλωναν εισοδήματα φτώχειας.
Την Τετάρτη (12/05) αναμένεται μάλιστα να διεξαχθεί σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών, Γ. Ραγκούση, Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου και Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη, με αντικείμενο την ενίσχυση της διαφάνειας και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
Ειδικότερα, στους 60 ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων που δεν εξέδιδαν αποδείξεις, επιβάλλεται κλείσιμο για ένα μήνα, ενώ σε περίπτωση υποτροπής το λουκέτο θα έχει διάρκεια 6 μηνών, ενώ εισαγγελείς θα ερευνήσουν υποθέσεις ύψους άνω των 150.000 ευρώ, όπου η φοροδιαφυγή αποτελεί κακούργημα.
Ταυτόχρονα, εξελίξεις αναμένονται και όσον αφορά στους 151 ιατρούς του Κολωνακίου (εκ των οποίων, οι 34 δήλωσαν εισόδημα χαμηλότερο των 10.000 ευρώ και άλλοι τόσοι από 10.000 έως 20.000 ευρώ), αλλά και για τους συμβολαιογράφους οι οποίοι «φούσκωναν» τις δαπάνες τους για να μειώσουν το φόρο.
Οι ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών για τα πρώτα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής θα έρθουν λίγες μέρες μετά τα πρώτα θετικά αποτελέσματα του λεγόμενου «κινήματος αποδείξεων» που είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των εσόδων από ΦΠΑ κατά 7,8% τον Απρίλιο, όπως έδειξαν τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.
Πρόκειται για την πρώτη αύξηση των εσόδων από ΦΠΑ έπειτα από 15 μήνες διαρκούς μείωσης, η οποία συνδέεται με την απαίτηση των πολιτών για αποδείξεις προκειμένου να καλύψουν το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ. Μάλιστα, η αύξηση των εσόδων από ΦΠΑ τον περασμένο μήνα θα ήταν της τάξεως του 16% αν δεν ίσχυε η δυνατότητα τμηματικής καταβολής του που αξιοποίησαν πολλές επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου