Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

3D γυαλιά: Μικρές αλήθειες


Δοκιμάστηκαν γυαλιά της Samsung σε τηλεόραση της Panasonic και το αντίθετο, εννοείτε 3D ΤV μοντέλα. Ανακαλύφτηκε το εξής: Τα γυαλιά του ενός κατασκευαστή είναι συμβατά με τη τηλεόραση του άλλου κατασκευαστή... αρκεί αυτά να «κλειδώσουν» πρώτα στη τηλεόραση της μαμάς. Αν, για παράδειγμα, φοράς γυαλιά Panasonic και βλέπεις σε Panasonic τηλεόραση 3D ταινία και πιο δίπλα παίζει Samsung τηλεόραση μπορείς να συνεχίσεις τη 3D θέαση στη Samsung με γυαλιά Panasonic.
Το ίδιο ισχύει και ανάποδα.
Το θέμα είναι να «λοκάρουν» τα γυαλιά με τη «μαμά» τηλεόραση.
Αυτονόητο είναι ότι δεν μπορούν τα γυαλιά της Samsung να λειτουργήσουν κατευθείαν σε Panasonic τηλεόραση, δηλαδή χωρίς να λοκάρουν πρώτα.
Μετά από έρευνα ανακαλύψαμε ότι οι 3D τηλεοράσεις της Samsung συγχρονίζουν τα γυαλιά τους κάθε τέσσερα δευτερόλεπτα, γεγονός που σημαίνει ότι αφήνονται στη τύχη τους κάθε 4 sec.
Aπό την άλλη τα γυαλιά της Panasonic συγχρονίζονται από τη 3D τηλεόραση της Panasonic σε κάθε frame. Οι δοκιμές συνεχίζονται.
Tελικά τα 3D γυαλιά δεν είναι συμβατά μεταξύ τους.
Μάλιστα, από πληροφορίες που έχουμε, αναμένεται σύντομα να ανακοινωθεί αρχικά στην Ιαπωνία ένα στάνταρτ για τη κατασκευή 3D γυαλιών ώστε να λειτουργούν σε οποιαδήποτε 3D τηλεόραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου