Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

HTC Greek Android Developers Challenge



Σχεδιάστε και κερδίστε...

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα διοργανώνεται ο Διαγωνισμός Ανάπτυξης Android Εφαρμογών για συμβατά κινητά τηλέφωνα, HTC Greek Android Developers Challenge, από την HTC, η οποία πρωτοστατεί καλώντας τους νέους developers να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό...
Στόχος του διαγωνισμού είναι η ενημέρωση των νέων developers αναφορικά με τις εξελίξεις που σχετίζονται με την Android πλατφόρμα και η εμπλοκή τους με τις νέες τεχνολογίες.
Μέσω αυτού δίνεται επίσης η δυνατότητα στους διαγωνιζόμενους να συμμετάσχουν στη διαδικασία ανάπτυξης της αγοράς των εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα που βασίζονται στην τεχνολογία Android, εξελίσσοντας τα ενδιαφέροντά τους καθώς και την ίδια την αγορά των κινητών τηλεφώνων.
Από τις 26 Μαΐου μέχρι και την 1η Ιουλίου οι ενδιαφερόμενοι έχουν την ευκαιρία να εγγραφούν στον διαγωνισμό για την ανάπτυξη Android εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα, ενώ έως τις 15 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να καταθέσουν τις τελικές συμμετοχές τους (εφαρμογές) για μία ή και παραπάνω από τις τέσσερις κατηγορίες: «Ψυχαγωγία», «Νέα & Καιρός», «Brains & Puzzles» και «Αθλητικά».
Οι κατηγορίες έχουν επιλεγεί προκειμένου να περιλαμβάνουν όλες τις πιθανές περιοχές εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα, αξιοποιώντας στο μέγιστο τα ισχυρά χαρακτηριστικά των Android κινητών τηλεφώνων της HTC, όπως την οθόνη αφής, την κάμερα, το δέκτη GPS, τον αισθητήρα επιτάχυνσης, τη ψηφιακή πυξίδα κλπ.
Ο διαγωνισμός θα αναδείξει έως και 3 νικητές από την κάθε κατηγορία (στο σύνολο έως και 12 νικητές), που θα επιλεγούν από την Επιτροπή Αξιολόγησης του Διαγωνισμού, εφόσον η εφαρμογή που θα καταθέσουν στο διαγωνισμό είναι «νέα» και δεν έχει δημοσιευτεί προηγουμένως στο AndroidTM Market.
Τα βραβεία που θα δοθούν στους νικητές αποτελούν σημαντικά χρηματικά ποσά και συγκεκριμένα: 1ο βραβείο - €2.000, 2ο βραβείο - €1.300 και 3ο βραβείο - €700.
Τα κριτήρια για την επιλογή των νικητών του διαγωνισμού έγκεινται στη χρηστικότητα και στη συνολική εμπειρία που θα προσφέρουν οι εφαρμογές κατά τη δοκιμή και χρήση τους σε πραγματικό περιβάλλον. Παράλληλα, θα εξεταστεί αν οι εφαρμογές είναι καινοτόμες & αυθεντικές, αν διατίθενται στην Ελληνική γλώσσα (είτε είναι πολύγλωσσες με Ελληνικά) καθώς και αν είναι συμβατές με όλα τα HTC Android κινητά.
Στο site htccompetition.com οι συμμετέχοντες θα μπορούν να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στη σχετική φόρμα εγγραφής μέχρι την 01/07/2010, προκειμένου να δημιουργήσουν τον δικό τους λογαριασμό. Αφού εγγραφούν, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ανεβάσουν όσες εφαρμογές θέλουν και σε όποιες από τις τέσσερις κατηγορίες επιθυμούν, προκειμένου να αυξήσουν τις πιθανότητες να διακριθούν σε περισσότερες κατηγορίες. Κάθε εφαρμογή που θα καταθέσουν θα μετρά ως μία ακόμη συμμετοχή και θα αξιολογείται ξεχωριστά από τις προηγούμενες. Επίσης, στο διαγωνισμό έχουν δικαίωμα να πάρουν μέρος ιδιώτες, ομάδες ιδιωτών, πανεπιστήμια, εταιρίες και ΜΜΕ, και όλοι αντιμετωπίζονται ισότιμα ως προς την αξιολόγησή τους. Οι εφαρμογές θα πρέπει να έχουν σταλεί μέχρι και την 15η Σεπτεμβρίου, η οποία είναι και η καταληκτική ημερομηνία του διαγωνισμού.
Υποστηρικτές του διαγωνισμού είναι το περιοδικό FREE, το MAD TV, το περιοδικό University Press, καθώς και το περιοδικό Κινητή Τηλεφωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου