Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Sony Bravia KDL-52HX900 & KDL-46HX900


Όλο εκπλήξεις είναι η νέα σειρά της Sony. Εκπλήξεις που ξεκινούν από το φωτισμό της και ολοκληρώνονται από την σάρωση της η οποία θυμίζει νόμισμα με δύο όψεις κατά την απόδοση 2D & 3D...
Πραγματικά έγινα στενός κορσές στον Tim Page, τον υπεύθυνο για τις τηλεοράσεις της Sony στην Ευρώπη, και εκείνος όντας πάντα ευγενικός δεν δίστασε να μου λύση κάθε απορία που δημιουργήθηκε από τα λεγόμενα του κατά την παρουσίαση της εν λόγω σειράς.
Εδώ έχουμε να πούμε πολλά τις προσεχείς μέρες, απλά τώρα μεταφέρουμε την πρώτη είδηση για να σας προιδεάσουμε.
Η 3D σειρά της Sony, θα χρησιμοποιεί πάνελ της Sharp τεχνολογίας UV2A με εγγενή ανάλυση χρώματος (Color Depth) 10bit, σάρωση στα 200Hz και τοπολογία οπίσθιου φωτισμού Edge-LED η οποία θα παρέχει και Local Dimming, δηλαδή τοπικό έλεγχο της φωτεινότητας, με 70 έως 77 ζώνες ελέγχου ανάλογα με την διάσταση.
Αυτό θα επιτυγχάνεται με ένα παρόμοιο τόπο με εκείνο της LG, με το σύστημα O.I.P.
Δηλαδή φωτοδίοδοι σε διάταξη Edge-LED δεν θα υπάρχουν μόνο στο πάνω και το κάτω μέρος της οθόνης αλλά και πίσω από αυτήν.
Η στροφή του φωτός, αφού οι φωτοδίδοι θα ακτινοβολούν παράλληλα με την οθόνη, προς την οθόνη θα επιτυγχάνεται με τριγωνικά πρίσματα που θα στρέφουν το φως κατά 90 μοίρες.
Σε ότι αφορά τώρα στην σάρωση... κατά την λειτουργία 2D, τα αρχικά 50 καρέ θα αυξάνονται στα 200 μέσω του αλγόριθμου MotionFlow και τεχνικής motion compensation.
Όμως κατά την λειτουργία 3D, ο αλγόριθμος motion compensation απενεργοποιείται και τα 50 + 50 αρχικά καρέ του σήματος, διπλασιάζονται για να πιάσουν τα αναγκαία 100 με σάρωση του οπίσθιου φωτισμού... scanning backlight δηλαδή.
Για αυτό σας λέμε... θα έρθουν τα πάνω κάτω από εδώ και πέρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου