Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Google TV από τη Sony


Πως θα ήταν δυνατόν η Google να κλείσει τα μάτια στο μεγαλύτερο μέσο του πλανήτη. Στη τηλεόραση. Έτσι μετά την κατάκτηση του χώρου των κινητών με το λειτουργικό της σύστημα Android σειρά έχει η τηλεόραση. Όπως στα κινητά συνεργάστηκε με την HTC έτσι και στις τηλεοράσεις θα συνεργαστεί με τη Sony.
H Google TV βασίζεται στο λειτουργικό Αndroid και θα τρέχει Google Chrome. Οι χρήστες θα μπορούν να «πιάνουν» μέσω του διαδικτύου όλα τα κανάλια του κόσμου και ακόμη περισσότερα.
Πως έχουμε σήμερα το Internet radio κάτι τέτοιο θα έχουμε και στη τηλεόραση. Η Sony είναι η πρώτη εταιρία που κατασκεύασε Google TV και με τη χρήση επεξεργαστή Intel κατηγορίας Αtom CE4100 θα μπορεί... να συντονιστεί ακόμη και με δορυφορική τηλεόραση ή επίγεια τηλεόραση.
Παράλληλα η Google TV θα επιτρέψει τη δημιουργία χιλιάδων νέων καναλιών τα οποία εκπέμπουν μέσω διαδικτύου. Ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να ψάχνει από το καναπέ του το θέμα ή την εκπομπή που θέλει να δει όπως κάνει σήμερα με το Google Search.
H Sony επομένως θα βάλει στα ερχόμενα μοντέλα της το λειτουργικό σύστημα Android για να «πιάνει» Google TV. H πρώτη τηλεόραση θα κυκλοφορήσει στη Βόρεια Αμερική προς το Φθινόπωρο του 2010.
Η κίνηση αυτή της Sony γίνεται τώρα ώστε να αντισταθούν στα σχέδια της Samsung να φιλοδοξεί να κυριαρχεί για πάντα στον χώρο αυτό.
Παράλληλα διακρίνεται μια κίνηση της βιομηχανίας από το hardware και τη τεχνολογία προς το content.
Από τη ποιότητα της εικόνας προς... την αφθονία των εικόνων. Αλήθεια εσείς τι προτιμάτε: Χιλιάδες κανάλια ή απίστευτη ποιότητα εικόνας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου