Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Ο Τζέιμς Κάμερον καλεί να γυριστούν ζωντανά 3D αθλητικά προγράμματα!


Στη ζωή μας διαμορφώνονται νέες συνθήκες κι αυτές δεν είναι κατ' ανάγκην χειρότερες. Ναι, υπάρχει οικονομική ύφεση, επειδή όμως, το χρήμα δε σταματά ποτέ να κινείται έχουμε και οφέλη. Όπως τα τρεισδιάστατα τηλεοπτικά προγράμματα, τα οποία υπόσχονται μοναδικές στιγμές. Ο Τζέιμς Κάμερον καλεί μάλιστα τις εταιρίες να επενδύσουν άμεσα στη νέα τεχνολογία.
Το δικό του Avatar δημιούργησε φρενίτιδα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Για μήνες δεν μπορούσαμε να βρούμε εισιτήριο κι αυτές ακριβώς οι στιγμές χαιρετίστηκαν από μεγάλο μέρος του κόσμου ως οι καλύτερες στη μεγάλη οθόνη. Κι ας φορούσαν οι θεατές γυαλιά για 3D. «Οι μεγάλες εταιρίες δεν γίνεται να φοβούνται να κινηματογραφούν σε 3D. Είναι κάτι που πραγματοποιούν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο», είπε σε τεχνολογικό συνέδριο που διεξάγεται στη Σεούλ. «Θα έχουμε 3D τηλεοράσεις παντού γύρω μας, γι' αυτό και χρειαζόμαστε χιλιάδες ώρες προγράμματος, αθλητικών, κωμωδίας, μουσικής και κάθε άλλης μορφής διασκέδασης», εξήγησε.
Η δική του ταινία ήταν πανάκριβη, το μπάτζετ έφτασε στα 300 εκατομμύρια καθώς τη γύρισε σε 3D. Απέφερε, όμως, 2 δισεκατομμύρια κέρδη κι αυτό είναι το στοιχείο που οδηγεί τις εταιρίες στο να στραφούν στη νέα τεχνολογία, αυτή που θα μας κάνει να αισθανόμαστε τους παίκτες να τρέχουν, να πασάρουν και να σκοράρουν μέσα στο σαλόνι μας. «Δεν θα υπάρχει ούτε το χρήμα, ούτε ο χρόνος για να καλύψουμε τη ζήτηση. Πρέπει να μάθουμε να κινηματογραφούμε 3D σε ζωντανό. Το κόστος θα μειωθεί με αυτόν τον τρόπο», ανέφερε ο Κάμερον. Σκεφτείτε μόνον, στο Μουντιάλ που ξεκινά να υπήρχε ήδη αυτή η δυνατότητα και να βλέπαμε όλους τους παίκτες δίπλα μας, να αισθανόμαστε την ατμόσφαιρα κάποιες εκατοντάδες μίλια μακριά από τον τόπο τέλεσης των αγώνων.
Ήδη, οι Κορεάτικες Samsung και LG κυκλοφορούν τέτοιες τηλεοράσεις, ενώ το καλοκαίρι βγάζει και η ιαπωνική Sony, κάτι το οποίο σημαίνει ότι οι παραγωγές προγραμμάτων πρέπει να επιταχυνθούν. Βάσει των υπολογισμών, το 2013 οι πωλήσεις 3D τηλεοράσεων θα φτάσει στα 15,6 εκατομμύρια, και το 2014 στα 1,2 εκατομμύρια, ενώ το 2018 θα φτάσει στα 64 εκατομμύρια παγκοσμίως. «Έχετε τα κανάλια, έχετε τις συσκευές. Το μόνο που λείπει είναι το περιεχόμενο. Φτιάξτε πρόγραμμα», παρότρυνε άμεσα ο Τζέιμς Κάμερον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου