Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Μοντέλα από... χρυσάφι!


Παρά την οικονομική κρίση τα top models συνεχίζουν να πληρώνονται με εκατομμύρια δολάρια με πρώτες στην κατάταξη τις καλλονές Gisele Bundchen, Heidi Klum και την Kate Moss.
Η 29χρονη Βραζιλιάνα η οποία είναι παντρεμένη με τον αθλητή Tom Brady και έχει αποκτήσει μαζί του ένα αγοράκι, θεωρείται το πιο ακριβοπληρωμένο μοντέλο με έσοδα που άγγιξαν το 2009 τα 25 εκατομμύρια δολάρια! Ακολουθεί η 36χρονη Heidi Klum νυν παρουσιάστρια της εκπομπής Project Runway με έσοδα 16 εκατομμυρίων δολαρίων ενώ η συνομήλική της Kate Moss είχε απολαβές 9 εκατομμυρίων δολαρίων το 2009.
Αυτή η τριάδα ήταν η ίδια και το 2008 στην κατάταξη των πιο ακριβοπληρωμένων μοντέλων του περιοδικού Forbes δείχνοντας ξεκάθαρα πως η βιομηχανία της μόδας δεν θέλει την είσοδο νέων μοντέλων στο χώρο της λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει τον τελευταίο χρόνο όλη την υφήλιο.
“Αυτά τα συμβόλαια υπογράφτηκαν στις αρχές της ύφεσης. Έτσι όταν οι εταιρίες αποφασίζουν τα πρόσωπα των διαφημιστικών τους καμπανιών θέλουν να αισθάνονται ασφαλείς”, εξήγησε ο Steve Bertoni από το περιοδικό Forbes.
Τέταρτη στη λίστα βρίσκεται η καλλονή Adriana Lima με 7.5 εκατομμύρια δολάρια, ακολουθεί ο έτερος “άγγελος” της Victoria Secret Doutzen Kroes η οποία το 2005 αναδείχτηκε μοντέλο της χρονιάς από το Vogue. Το 2009 η πανέμορφη Ολλανδή είδε τον τραπεζικό της λογαριασμό να γεμίζει με 6 εκατομμύρια δολάρια.
“Αυτά τα μοντέλα είναι τα πιο δοκιμασμένα και πραγματικά της τελευταία δεκαετίας. Τα κορυφαία ονόματα της βιομηχανίας της μόδας”, είπε στο Reuters o Bertoni.
Η μοναδική Αμερικανίδα που βρίσκεται στη λίστα είναι η Carolyn Murphy, το κεντρικό πρόσωπο της εταιρίας καλλυντικών Estee Lauder και των σχεδιαστών μόδας Roberto Cavalli και Anne Klein. Η Murphy με έσοδα 3.5 εκατομμύρια δολάρια έκλεισε την πρώτη δεκάδα της κατάταξης.
Τα έσοδα των μοντέλων καταγράφτηκαν από τον Ιούλιο του 2009 μέχρι και τον Ιούλιο τυ 2010.
Η πλήρης 10αδα
1. Gisele Bundchen ($25m)
2. Heidi Klum ($16m)
3. Kate Moss ($9m)
4. Adrian Lima ($7.5m)
5. Doutzen Kroes ($6m)
6. Alessandra Ambrosio ($5.5m)
7. Natalia Vodianova ($5.5m)
8. Daria Werbowy ($4.5)
9. Miranda Kerr ($4m)
10. Carolyn Murphy ($3.5m)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου