Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Nvidia: "Ποιο iPad; Εμείς έχουμε πλατφόρμα που τα σπάει"


Η Nvidia εμφανίζεται αποφασισμένη να τα βάλει με το iPad για μια θέση στο ήλιο των tablets και στα νούμερα τουλάχιστον φαίνεται να τα πηγαίνει αρκετά καλά. Η εταιρεία παρουσίασε ένα tablet, το οποίο τρέχει Android κι έχει στα σωθικά του hardware που αφήνει πολλές υποσχέσεις. Τόσες υποσχέσεις, που η Nvidia υποστηρίζει ότι είναι "μια γενιά μπροστά" από το iPad. Υπερβολές; Θα δείξει.
Το tablet της Nvidia βασίζεται στην πλατφόρμα Tegra 250 και σύμφωνα με την εταιρεία αυτό είναι το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα. Η διαφορά είναι ότι η Tegra 250 βασίζεται σε νεότερη αρχιτεκτονική από αυτή του iPad, οπότε ακόμα και με την ίδια συχνότητα λειτουργίας οι επιδόσεις είναι καλύτερες κατά 25% περίπου. Καθόλου άσχημα, αν όλα αυτά επαληθεύονται και στην πράξη, βέβαια.
Η οθόνη είναι μια ίντσα μικρότερη από του iPad, ωστόσο το tablet της Nvidia έχει κάτι πολύ βασικό που δε χώραγε στο iPad: θύρες USB!
Το πότε θα δούμε στην αγορά tablets με την Tegra 2 της Nvidia παραμένει άγνωστο. Πάντως, οι επόμενοι μήνες θα φέρουν πολλά νέα tablets, οπότε ας περιμένουμε λίγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου