Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Ένα video game που θα έπαιζε ο Αχμαντινεντζάντ


Σχεδόν ένα χρόνο μετά τις εξεγέρσεις στο Ιράν στις εκλογές του περασμένου Ιουνίου, ένα video game έρχεται να οξύνει εκ νέου τα πνεύματα, με την ανοχή (ή την προτροπή;) της κυβέρνησης του Μαχμούντ Αχμαντινεντζάντ.
Το “Πολεμώντας τους Ηγέτες της Ανταρσίας” καλεί τους παίκτες να στοχεύσουν και να πυροβολήσουν τον ηγέτη της Αντιπολίτευσης και φιλοδυτικό Χοσέιν Μουσαβί και τους μεταρρυθμιστές Μέχντι Καρουμπί και Μοχάμεντ Καταμί.
Σύμφωνα με sites των Ιρανών, το επίμαχο game κατασκευάστηκε στην επαρχία Ισφαχάν και πωλούνται σε όλη τη χώρα.
Ο Μουσαβί βρίσκεται σε δυσμένεια από την Ιρανική κυβέρνηση, με τον σωματοφύλακα του να έχει συλληφθεί την περασμένη εβδομάδα, χωρίς προφανή λόγο.
Παράλληλα, 175 από τα 290 μέλη του Ιρανικού Κοινοβουλίου πρότειναν την παραπομπή του Μουσαβί σε δίκη, επειδή καταδίκασε την εκτέλεση πέντε ανθρώπων, εκ των οποίων οι 4 ήταν Κούρδοι, αφού σύμφωνα με το Δικαστήριο ήταν “εχθροί του Θεού” - μια κατηγορία που από τον Ισλαμιστικό Νόμο επιβάλλει θανατική καταδίκη.
Υποστηρικτές του “πράσινου” κινήματος του οποίου ηγείται ο Μουσαβί αναφέρουν στα sites τους πως τα γεγονότα αυτά αναμένεται να γίνουν οι αφορμές για ακόμα μεγαλύτερο ξεσηκωμό ιδιαίτερα τις ημέρες που η αμφισβητούμενη εκλογή Αχμαντινεντζάντ θα κλείσει ένα χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου