Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Κλείνει το Limewire;


Με λουκέτο απειλείται το δημοφιλές πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων, το LimeWire, μετά από απόφαση του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου των ΗΠΑ περί “διάπραξης συνεχούς παραβίασης των πνευματικών δικαιωμάτων.
Μάλιστα ο Μαρκ Γκόρντον ιδιοκτήτης του προγράμματος κρίθηκε ένοχος ο ίδιος για κλοπή πνευματικού έργου και σύσταση παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων σε τρίτους.
Η μήνυση είχε κατατεθεί από την Ένωση Δισκογραφικών Εταιρειών Αμερικής, που περιλαμβάνει τις εταιρείες Warner, Universal Music, Sony και EMI, οι οποίες ζητούν 150.000 δολάρια για κάθε αρχείο που έχει διαμοιραστεί παράνομα. Σύμφωνα με την Ένωση, αυτά τα αρχεία ανέρχονται σε εκατομμύρια.
Στην ανακοίνωση του το LimeWire αναφέρει: “Το LimeWire παραμένει προσκολλημένο στη δέσμευση του να προσφέρει πρωτοποριακές υπηρεσίες για τους χρήστες του, επιδιώκοντας τη συνεργασία με τις δισκογραφικές εταιρείες”.
Σύμφωνα με την Ένωση, το 93% των αρχείων που διαμοιράζονται σε ένα τυχαίο δείγμα 1.800 αρχείων είναι διαθέσιμα δωρεάν χωρίς την προηγούμενη άδεια των κατόχων των πνευματικών δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου