Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Η Warner Bros κατηγορείται για πειρατεία αντιπειρατικής τεχνολογίας


Η γερμανική εταιρεία Medien Patent Verwaltung κατέθεσε πρόσφατα μήνυση εναντίον της Warner Bros, κατηγορώντας τη για πειρατεία αντιπειρατικού software. Όπως καταλαβαίνετε, η υπόθεση είναι ξεκαρδιστική, όχι όμως για τη Warner Bros, η οποία μπορεί να έχει μπλέξει άσχημα. Όλα ξεκίνησαν το 2003, όταν η MPV παρουσίασε με υπερηφάνεια στη Warner Bros τη νέα της δημιουργία...
Οι Γερμανοί ανέπτυξαν μια τεχνολογία που μαρκάρει μια κόπια ταινίας με ειδικό κωδικό, έτσι ώστε να φαίνεται ποια δισκάκια είναι αυθεντικά και ποια μαϊμουδιάρικα. Σύμφωνα με την MPV, η Warner άρχισε να χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη τεχνολογία το 2004, δίχως όμως να πληρώσει ούτε ένα ευρώ. Με άλλα λόγια, η Warner κατηγορείται ότι χρησιμοποιεί πειρατικό πρόγραμμα.
Η υπόθεση έχει πάρει πλέον το δρόμο της δικαιοσύνης και σίγουρα θα έχει πολλή πλάκα αν φτάσει τελικά στις δικαστικές αίθουσες. "Η Warner κατηγορείται για πειρατεία αντιπειρατικής τεχνολογίας": όπως λέει και ο ήρωας στην ταινία Spaceballs του Mel Brooks, η ειρωνεία μπορεί να γίνει πολύ ειρωνική μερικές φορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου