Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Λιγοστεύουν τα περιθώρια για το ΕΡΤ HD


Μάχη με το χρόνο για τη δημιουργία του καναλιού ΕΡΤ HD ενόψει του Μουντιάλ. Οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες για το αν θα επιτευχθεί η συνεργασία της NetMed με την κρατική ραδιοτηλεόραση για την άνοδο του καναλιού ΕΡΤ HD που θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με το σχέδιο, αγώνες από το Μουντιάλ σε υψηλή ευκρίνεια, στο μπουκέτο της Nova. Οι σχετικές συνομιλίες έχουν γίνει και η NeMed είναι έτοιμη να φιλοξενήσει το σχέδιο της ΕΡΤ. Όμως όλα εξαρτώνται από το χρόνο.
Οι επόμενες δέκα ημέρες είναι κρίσιμες για το αν θα επιτευχθεί ή όχι, η σχετική συνεργασία καθώς ακόμη κι αν πέσουν άμεσα οι υπογραφές, η NetMed πρέπει να κάνει αγώνα δρόμου για να εισαγάγει και να διαθέσει δέκτες που θα είναι σε θέση να προσφέρουν μεταδόσεις υψηλής ευκρίνειας. Δυστυχώς προς το παρόν, παρά τις ιδέες που υπάρχουν και στις δύο πλευρές, φαίνεται πως υπερισχύει το αργό βάδισμα του ελληνικού δημοσίου. Είναι μια ένδειξη της καθυστέρησης που εμφανίζει η Ελλάδα, έναντι των υπολοίπων χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.
Η προηγούμενη κυβέρνηση «πέτυχε» να «σπαταλήσει» 5 χρόνια χωρίς να πετύχει σπουδαία πράγματα στην επιχείρηση μετάβασης στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, εκτός από τη δημοσίευση του σχετικού νόμου και την δημιουργία 3 ψηφιακών καναλιών από την ΕΡΤ. Η σημερινή μετά από 7 μήνες καθυστέρησης δείχνει να αντιλαμβάνεται πως οι συχνότητες -αν γίνει ορθή διαχείρισή τους- μπορεί να επιφέρουν έσοδα για το ελληνικό δημόσιο, από τη συμμετοχή κυρίως των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας που ενδιαφέρονται για το ψηφιακό μέρισμα και των τηλεοπτικών σταθμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου