Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Ανακαλύφθηκε ο βάτραχος-πινόκιο!


Νέα είδη ζώων ανακαλύφθηκαν στην οροσειρά Φόγια της Ινδονησίας ανάμεσά τους, ένας χνουδωτός αρουραίος, ένα μικρό καγκουρό και ο βάτραχος πινόκιο!
Το συγκεκριμένο μέρος βρίσκεται στην αριστερή πλευρά της Νέας Γουινέας με ελάχιστους μελετητές να έχουν βρεθεί εκεί στο παρελθόν.Αρκετές ώρες πέρασαν οι επιστήμονες της μη κυβερνητικής οργάνωσης Conservation International (σε συνεργασία με το National Geographic και το Ινστιτούτο Smithsonian) ερευνώντας την περιοχή σε μια περίοδο ενώ οι μουσώνες ήδη έχουν ξεκινήσει με τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις τους.
Ο βάτραχος πινόκιο ( Litoria sp. nov) φουσκώνει τη μύτη του κάθε φορά που κοάζει και ανακαλύφθηκε από τον Αυστραλό ερπετολόγο Πολ Όλιβερ κατά τη διάρκεια ενός γεύματος με τους συνεργάτες του! Ο ίδιος ανακάλυψε και τη σαύρα Crytodactylus sp. Nov που ανήκει στην οικογένεια των γκεκονίδων και έχει περίεργα πόδια και κίτρινα μάτια.
Παράλληλα, ένα χρυσό καγκουρό που πηδά στα δέντρα βρήκε η αποστολή, ένα γουάλαμπι το μικρότερο μέλος στην οικογένεια των καγκουρό. Αν και φαίνεται περίεργο να ζουν καγκουρό στην Ινδονησία πρέπει να ληφθεί υπόψη πως στο παρελθόν Νέα Γουινέα και Αυστραλία ήταν ενωμένες.
Ακόμη, ανακαλύφθηκαν 12 έντομα από τους μελετητές, ένας ενδρόβιος αρουραίος (Mallomys sp. nov) με πολύ πυκνό τρίχωμα, ένα δενδρόβιο ποντίκι (Pogonomys sp. Nov.), όπως και ένα αυτοκρατορικό περιστέρι με φτερά σε τρία χρώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου